Lelkészbeiktatás Nagybalogon


Szeptember 15-e mindenképp jeles napként fog szerepelni a nagybalogiak életében, hisz hosszú idő után újra megválasztott lelkésze van a gyülekezetnek, Gebe László személyében. A beiktatáson az igehirdetés szolgálatát Fazekas László püspök, a beiktatási szolgálatot Nagy Ákos Róbert, a gömöri egyházmegye esperese végezte, majd a megválasztott lelkipásztor mondta el személyes bizonyságtételét.

A megható ünnepi istentiszteleten köszöntötték a régi-új lelkészt az egyházmegye lelkipásztorai, Fekete Vince főgondnok, Bán Zoltán egyházmegyei gondnok, a Blanár házaspár, Nagybalog polgármestere Csúr Tibor, a beszolgált gyülekezetek képviselői, a nagybalogi Szivárvány kórus, a bibliakörösök és szolgált az egyházmegye lelkészeinek kórusa is.

„Amikor egy beiktatás megtörténik, az olyasmi, mint egy házasságkötés. Együtt élni is szoktak az emberek, azt mondják, az is ugyanolyan, de mégsem az. Ott az ember mindig helyet ad a kihátrálásnak, a menekülésnek. Amikor kimondják az igent, abban benne van a felelősségvállalás, a másiknak a tisztelete, szeretete, a hozzá való ragaszkodása. Hogy az áldásról már ne is beszéljek. Ilyen a beiktatás is. »Együtt élni« is jó volt, ez alatt a pár év alatt csodálatos tapasztalataink voltak, de most már itt az ideje, hogy hivatalosan is kimondjuk az »igen«-t. Ha a gyülekezet szeret minket – márpedig úgy érzem, hogy ez így van – akkor boldogan vállaljuk a jövendőt is. Számomra a beiktatás egy megható esemény. Így is élem meg!” – mondta a reformata.sk oldalnak a beiktatott lelkipásztor.

Nem mellesleg ezen az istentiszteleten bocsátották szolgálatra a frissen végzett lelkészeket: Bók Györgyöt, Böszörményi Tamást, Egyeg Kamillát, Hozák-Magyar Ildikót és Molnár Viktort.

A beiktatásról és a kibocsátásról készült fényképeket itt lehet megnézni.

Címke:

You may also like

LEAVE A COMMENT