Áldjad én lelkem a dicsőség erős Királyát


A Gömöri Református Egyházmegyében is megrendezésre került a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Egyházzenei Osztálya által meghirdetett énekverseny elődöntője. Emiatt igyekeztünk szombaton, 2015. november 7-én, kis- és nagy iskolások, felnőttek, felkészítők, kísérők, de még a zsűri tagjai is, nagy izgalommal Simonyiba.

Ezt, a számomra nagyon kellemes délelőtti alkalmat Gál László simonyi lelkipásztor nyitotta meg áhítattal. Ezt követően Szarvas Erzsébet, a zsűri elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd vidám, játékos beéneklő gyakorlatokkal próbálta oszlatni a szokásos verseny előtti izgalmat. Miután a hangszálak bemelegedtek és ráhangolódtak az éneklésre, és a verseny szabályai is ismertetve lettek, elkezdődött a megmérettetés. Megható volt, ahogy a legkisebb ovis is megtanulta és énekelte énekeskönyvünk zsoltárait. Különösen is tetszettek azok a versenyzők, akik nemcsak elénekelték a „leckét” hanem élvezték is az éneklést. Amikor egyházmegyénk idősebb tagjai énekeltek, valahogy eszembe jutott a jól ismert mondás: Aki énekel, kétszeresen imádkozik.

Míg a zsűri döntéshozatalra félrevonult a résztvevőket templomnézésre kísérte a helybeli lelkipásztor, akinek ezúton is köszönjük a beszervezett segítő kezeket, melyeket a délelőtt gördülékenyebb lebonyolításához, illetve a finom ebéd bebiztosításához intézett. Végül a zsűri is meghozta a döntést és elkezdődhetett az eredményhirdetés. Arany-, ezüst-, és bronzsávos minősítést kaptak a versenyzők, akik közül csupán csak az aranysávosak jutottak az országos döntőbe, amelyre november 20-án került megrendezésre Rimaszombatban.

Köszönet minden versenyzőnek a felkészülésért, az időért, amit erre a szép célra fordított! Istennek pedig legyen dicsőség az akarásért, a szorgalomért, a szép és tiszta hangok talentumáért!

A nap képei az egyházmegye galériájában tekinthetők meg.

Kovács Tímár Ildikó

You may also like

LEAVE A COMMENT